keskiviikko 11. lokakuuta 2017

Pähkinäpikkuleivät

Njam!!

Pakko sanoo että hyviä oli vaikka itse teinkin ;)
Ohje on Karpin ABC kirjasta vaikkakin omiin tuotoksiin hieman määriä nyt muokkasinkin.

Tein ristiäisiin myös vaihtoehtoisia leivonnaisia vhh-linjaa noudattaville,
eli lähinnä itselleni kun en kaivannut sitä oloa mikä seuraa aina sokerista tai 
perus vehnäjauhoista. Nämä pikkuleivät siis yksi niistä leivonnaisista.

Heti jo taikinan valmiiksi saatuani ja sitä maistettuani tulin harmitelleeksi etten
ole näitä aikaisemmin tehnyt. En kylläkään varsinaisesti ole kaivannut sokeriherkuille korvaavia mutta onhan se kahvin kanssa joskus kiva jotain suuhunkin laittaa vaikka ei varsinaisesti nälkä olisikaan. 



n. 40kpl pikkuleipiä

Näin ne tein:
1,5dl sokeritonta maapähkinävoita
2dl kermaa
75g rouhittua pekaanipähkinää
1tl vaniljauutetta
2rkl karppisokeria
1tl leivinjauhetta

Kaikki sekaisin ja lusikoidaan pieniksi nökäreiksi leivinpaperin päälle pellille.
Nökäreet suunnilleen ruokalusikan mitan verran ja hieman niitä lusikalla levitin ja tasoitin pikkuleivän muotoon.

200° ja n. 10min




4 kommenttia:

  1. Kiitos ohjeesta. tuotahan voisi kokeilla joskus, kun ei ole liian monimutkainen. Mutta mitä ihmettä tuo karppisokeri oikein on?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Karppisokeri on luontainen sokeriton sokeri ;) Googlettamalla selviää aiheesta paljonkin. Karppisokeri ei maistu niin makealle kuin perus valkoinen sokeri ja siinä on pieni vivahde sellasta raikkautta. Itse tykkään tuotteesta.

      Poista
  2. Kuulostaa herkulliselta! Kiitos reseptistä. Hyvää marraskuun alkua koko perheelle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Takaan että on herkullisia! Tai siis herkullisia jos tykkää... itse tykkäsin kovasti, lapset ei näille vihreetä valoa näyttänyt =D

      Poista

Kiitos kommentistasi <3