keskiviikko 17. syyskuuta 2014

Hätä keinot keksii ;)

Painin täällä kotona pienten mutta mulle NIIN isojen ongelmien kanssa. Mun suurin ongelma on ku tahdon että kaikki on tip-top, just eikä melkein. Se vaan ei mee niin, mikä on tietysti ihan luonnollista kun talosta löytyy 3- ja 4-vuotiaat lapset, kaks kissaa ja nyt jonkin aikaa pieni koirakin on meillä asustellut. Ei siis siinä mtn tottahan päivittäinen eläminen näkyy.... Mutta tiiän että pienillä "siirroilla" on mahdollista tehdä paikat helpommin siistinä pysyviksi. Mielelläni imuroisin päivittäin ainakin nää yleisimmät tilat, en välttämättä joka päivä niin huolellisesti mutta ees sinne päin. MUTTA se imurointi vaatii aina ensin tavaroiden selvittelyä ja järjestämistä kun kaikki on hujan hajan. Nyt oon kovasti yrittänyt hävittää kaikkee turhaa. Kaikkee mitä on koko ajan tungettu johonkin kaappiin tai laatikkoon, eli sinne sen nimiseen säilöön kuin "josjoskustarvii"... ja voin sanoo ettei oo vuosiin tarvittu, on ollut vaan turhana siivottavana. Hävitykseen joutunut myös lasten "turhia"leluja jotka vaan tarttuu käteen ja lasketaan kädestä, niillä ei siis leikitä...  Lapset ei ees tiiä/muista niiden lelujen olemassa oloa muulloin kun ne ottaa lelulaatikosta silmään ja sitä kautta sitten tarttuu siihen pieneen käteen. Eikä niitä aina oo ees leikkeihin tarkotettukaan, ne vaan on leluja jotka äiti päivittäin siivoo kerta toisensa jälkeen.

Pelkistettyä ja yksinkertaista ilmettä siis haetaan, helposti siivottavaa.

Veskissä päivittäinen ongelma on ollut pikkumiehen aku ankat, joita on joka käynnillä luettava
vaikkei sanaakaan osaa lukea =) Lehdethän siis on vähän väliä lattialla vaikka nille on ollut olemassa pieni jakkara jossa kori niitä lehtiä varten. No se jakkarahan on aina revitty lähes siihen keskelle veskin lattiaa ja lehdet epämääräsessä läjässä korissa... tai paremmin sanottuna melkein korissa tai sit tosiaan lattialla. Ja se rikkoo sitä perus siistiä yleisilmettä ja vaatii aina siivouksen ennen imurointia. -"no nyt siel ruudun takana huokaillaan että onpas tytöllä ongelmat" ...juu on, ei iso juttu mutta näitä tän tyyppisiä pieniä kun on paljon ja jokapaikassa niin se nopee imurin vilautus vaatiikin aika paljon.

Nyt ratkasin tuon lehtiongelman!! 
Ikean servettiteline ruuvilla seinään kiinni. Ja ne lehdet on sen jälkeen mennyt kerta toisensa jälkeen aina takasin telineeseen. Teline on asetettu lapsille sopivaksi jotta se telineen käyttö olisi helppoa. Ei enää jakkaraa ja lehtiä pitkin lattiaa =D Tadaa =D




2 kommenttia:

  1. Loistoidea tuo akkariteline.. :D taidan harkita samanlaista isännän vessaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen! On nyt todettu todella toimivaks tuon 4-veen kanssa niin ehkä se toimii myös aikamiehelläkin ;)

      Poista

Kiitos kommentistasi <3