lauantai 27. tammikuuta 2018

Sormiruokailun aloittaminen


Vaikka soseita on jo jonkin aikaa syöty niin tarkoitus olisi silti suuremmalti sormiruokailla.
Tää äiti on vaan ollut niin arka aloittamaan sormiruokailua. Minimiillä kyllä hienosti naksut tulee poimittua ja suuhun menee suoraan, mut oi miksi tää on niin vaikeeta. 
Paljon lukenut ja opiskellut sormiruokailusta ja uskon että ihan iisii kun alkuun päästään mutta se aloittaminen.. =/  
Näiden naksujen kanssa ei juuri suurempaa uskallusta tarvita kun sulaa samantien suuhun, toki silti tulee olla skarppina eikä tule jättää pikkuista silmäilemättä.Alkuun kun päästään nii ruokailut kyllä niin tulee helpottumaan. Mikäs sen helpompaa kun tehdä koko perheelle samaa ruokaa ja sieltä lappaa jokaisen lautaselle jotain sopivaa. Safkat kun voi ensin valmistaa suolattomasti ja tarvittassa sen suolan ym vauvalle sopimattomat lisää vasta sit omalle lautaselleen. 

Ja nää maissinaksut on kyl äitien pelastus! Nykyään voi istua alas ja juoda kahvinkin melkein rauhas. Minimii istuu vieres ja mutustelee naksun paloja hyvinkin keskittyneesti <3

3 kommenttia:

 1. Onpa sulla ihana blogi! Ja ihana pikkuinen siellä:)

  Meillä ei ole lapset tykänneet syödä maissinaksuja ennen kuin vasta isompina, mikä on aika huvittavaa :D Vauvoina he vain nyrpistelivät nenäänsä. Meillä lapset oli kyllä pienempinä melkoisia kranttuilijoita. Vasta kolmonen on ollut avarakatseisempi ja rohkeampi laajentamaan makumaailmaansa jo pienestä pitäen. Saa nähdä, miten nelosen kohdalla on :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi!
   Meilläkin nää isommat on hieman kranttuja syömisen suhteen, toinen enempi toinen vähä vähempi. Sormiruokailun myötä toivon kolmannelle sitä uskallusta maistaa ja opetella uusiin erilaisiin makuihin kun saa itse omaan tahtiin sen tehdä. =)

   Poista
 2. Meilläkin on juuri aloiteltu sormiruokailua ja blogiin olen muutaman tekstin siitä kirjoittanut. Naksut on kyllä ihan pelastus :) T. Sari (kolmenkeitto.blogspot.com)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3