sunnuntai 28. tammikuuta 2018

Hanasuodatin

Hanavesi on mua jo pitkään ahdistanut!!
Tottahan siinäkin lisättyjä lisäaineita ja ison syy on kalkki =/
Sitä on tossa meiän hanavedessä niin mahottoman paljon että tuskailen lavuaarien ja kylppärin pesun kanssa. Koko ajan saan olla jynssäämässä ja heti seuraavalla kerralla näky on jo taas muuta kuin puhdasta. Eikä siinä, mutta kun se sama vesi mennyt kaiken aikaa kurkusta alas =(
Heräsin asiaan todella vasta kun olin silittämässä vaatteita höyrysilitysraudalla ja läppäri oli siinä pöydällä vieressä ja sit tää silitysrauta yskäs ja sylkäs läppäriä kohti... oli sen jälkeen nimittäin läppäri valkoisen jauhon eli kalkin peitossa. Siihen paikkaan loppui mun veden juonti hanasta. En halunnut sitä lapsillekaan enää juottaa. Siispä jo pitkään ajatustasolla muhinut hanasuodatin laitettiin tilaukseen jotta hanasta tuleva juomavesi tulisi suodattimen kautta.Nyt on suodatin paikoillaan ja tämän äiteen mielikin jo rauhoittunut.
Suodatinkin tietty tarvii aika-ajoin vaihtaa ja siksi onkin hyvä että tässä voi nuppia kääntämällä valita että tuleeko vesi suoraan hanasta vai suodattimen kautta. Toisin sanoen käsien pesuun ja esim. astioiden huuhtomiseen käytetään ihan suoraa hanavettä ja sit taas ruoan laittoon ja juomiseen suodattimen kautta valutettua =)Eiiikä siinä vielä kaikki!
Mitäs sitten kun ei olla kotona??
No siihenhän vastaus löytyy Flaska pullosta. En välttämättä saa suodatettua vettä tai puhdasta lähdevettä tuolla reissun päällä mutta tämän pullon strukturointiominaisuus muuttaa veden rakenteen lähemmäksi lähdevettä ja siksi vesi on taas maistuvampaa =)Pullossa pehmeä suoja joka tuo turvallisuutta kantaa lasipulloa mukana ja auttaa myös kesällä vettä pysymän viileämpänä.

Enää meillä ei syödä eikä juoda muovin kautta. On nyt tullut niin harvinaisen selväksi että muovista irtoo sitä itteensä ja vettä juodessa muovipullosta sen maun myös huomaa.

Vielä hankintalistalle veden osalta jää lasinen suodatinkannu joka tulee käyttöön meidän asuntovaunulle niin on sit puhdas juomavesi sielläkin mukana ;)


SLURPS ;)1 kommentti:

  1. Meilläkin on aika paljon kalkkia putkistoissa ja olen pohtinut auttaisiko asiaan tuollainen vedensuodatin. Noita vaihtoehtoja on kyllä nykyään runsaasti aina noista hanasuodattimista erilaisiin juomapulloihin. Muutamalla tuttavallani on käytössä suodatinkannu.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3