lauantai 5. marraskuuta 2016

Kohti terveellisempää -Jogurttijäädyke


Kesä on laitettu menemään ja nyt kun on asetuttu taas kotiin niin on jälleen aika keskittyä kotihommiin sekä pikkuprojekteihin =) 
Keittiössä oon nyt viihtynyt ja innostunut taas panostamaan ruokailuun kaikella mahdollisella tapaa.
Nyt on ollut ensisijaisesti mielessä lapsille suuhun laitettavaa jotta vois ne sokerit ja viljat jättää vähemmälle. Ei me niitä kokonaan jätetä mut reilusti vähennetään ja totutellaan terveellisempiin herkkuihin. Kaikki vaikuttaa aina kaikkeen. Unta on korjattu jo pidemmän aikaa ja ollaan siinä hyvin onnistuttukin noin niin ko pääsääntöisesti. Aikaisemmin on menty nukkuun miten sattuu ja nukuttu sillain kun nukuttaa. Meillä ei sillees ole ollut väliä kun itse en ole töissä niin ei oo sit ollut pakkoo aamusin hötkyillä mihinkään suuntaan. Illat onkin monesti venynyt myöhäseks kun puoliso normaalisti iltaan asti töissä ja on iltatouhut touhuiltu vasta sit myöhempään, että on iskääkin hieman keretty näkeen. 
Itselleni se vaan alkoi olemaan pidemmän päälle raskasta ja olinkin yleensä aina valmis petiin jo ennen kuin lapset petiin asti edes kerkes. Nyt on rytmitetty tota nukkumista ja elämä on suorastaan helpompaa, paaaaaljon helpompaa =) 
Tuntuihan se tänään lauantainakin hieman nihkeeltä herätä aamulla klo 7.oo herätyskelloon vaikka ei mihinkään ollut menoa.. Lapsetkin heräs siinä heti jo kun kahvia laittelin tippumaan. Se on vaan sen arvoista ja siitä mä nyt pidän kiinni
Rutiinit ja rytmit on tärkeitä niin lapsille kuin mulle itsellenikin. Nykyään illalla ennen nukkumaan menoa kerkeen hetken ottamaan omaa aikaa ja jopa välillä kahdenkeskistäkin aikaa puolison kanssa ;)

Safkan kanssa oon joutunut paljon työstämään jotta saan lapsilta karsittua sitä turhaa höttöä ja jotta samalla saisin lisättyä syömistä, varsinkin kun poika ollut todella huono syömään oikeestaan yhtikäs mitään. Jos Eemeli olisi itse saanut valita niin söisi vaan paahtoleipää jossa ei ole reunoja.. =D
Nyt on lasten kanssa sovittu että kaikki makea ja vaalea leipä jää pois ja niiden tilalle keksitään ja kehitellään muita maistuvia juttuja. Niistä kokoan myös tänne blogin puolelle ohjeet joita on kokeiltu ja toimivaksi todettu.. ideoita myös mielellään otetaan vastaan. Monet ohjeet tulee olemaan netistä toisilta kopsattuja ja varmasti myös itse niistä sovellettuna.

Oona kun kovasti tykkää jädestä ja tää ohje kun pomppas silmille niin sehän oli heti kokeiltava.
Jogurttijäädyke siis.. määriä sovellettu itselle sopivaksi


3 dl mustikoita
2 dl turkkilaista jugua
2 dl kermaa
2 tl karppisokeria
1 tl vaniljasokeria

 • Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkooon muut aineet, sekoita hyvin.
 • Annostele silikonisiin muffinssivuokiin ja jäädytä pakastimessa n. 3h
Tää oli tarkoitus tehdä kakkuvuokaan mutta laitoinkin pikkuvuokiin jotta olisi ns. valmiit annokset eikä tarvi kaikke kerralla sulattaa ja syödä.Jäädykkeet kannattaa ottaa etukäteen hieman sulamaan ennen tarjoilua, ei muuten lusikka kykene jäädykkeelle =)

2 kommenttia:

 1. Hei, kiva että pitkän hiljaisen kauden jälkeen olet taas täällä. Tuntuu, että yksi jos toinen on tehnyt jotain ruokaremonttia. Herkullisen näköiset jäädykkeet ja hyvä idea laittaa ne pieniin annosvuokiin. Mukavaa viikonloppua tv Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa!
   Mulla näitä taukoja nyt tuntunut tulevan, ikävä kyllä.
   Silti on blogin kirjoittaminen ollut lähestulkoon päivittäin mielessä. Kuvia on otettu mutta kirjoittaminen on vaan jäänyt. Tuntuu että niin monta rautaa tulessa mulla täällä kotona kaiken aikaa, etten muka kerkee kirjoitteleen. Kyllähän mä kerkeisin, kun vaan sais aikaseks =)

   Poista

Kiitos kommentistasi <3